معرفی فیلتر ممبران و عملکرد آن در تصفیه آب : سالها پیش فرایند تصفیه آب خانگی به واسطه فیلترهای معمولی انجام میشد. فیلترهایی که صرفا جلو ذرات معلق در آب را میگرفتند و اجازه نمیدادند رسوبات و گل و لای داخل آب باقی بمانند. ولی با پیشرفت علم روش اسمز معکوس ابداع شد و تصفیه آب به شیوهای بسیار حرفهایتر صورت گرفت.
معرفی فیلتر ممبران و عملکرد آن در تصفیه آب
ممبران تصفیه آب حالا به یکی از با اهمیت ترین اجزای دستگاههای تصفیه بدل شده است و دستگاههایی که فیلتر ممبران دارند از همه نظر ایدهآل هستند. هم عمل تصفیه آب را کاملا انجام میدهند و هم نیازی به افزودنیها ندارند و هم قیمت نسبتا کمتری دارند. نخستین نکته این است که تکنولوژی ساخت غشای داخل ممبران اسمز معکوس هنوز در ایران وجود دارند برای همین بیشتر از فیلتر ممبران امریکایی و یا فیلتر ممبران تایوانی برای این کار به کار برده میشود.
آشنایی با فرایند اسمز معکوس
نام این فرایند را بسیار شنیدهاید، این روش در حال حاضر برای تولید توان به کار برده میشود. نیروگاههای اسمزی وجود دارند که میتوانند از غلظت آب شیرین داخل رودخانه و آب دریا توان تولید کنند. جزو روشهای نوینی است که برای تولید برق به کار برده میشود و پیشرفتهای زیادی داشته است. ولی چیزی که اهمیت دارد این است که روش اسمز معکوس برای تولید برق کمتر به کار برده نمیشود و عمدهی استفاده آن در تصفیه خانهها است.
اسمز معکوس به فرایندی میگویند که در آن یک فناوری غشا که غالبا لایه لایه است غلظت آب را تشخیص میدهد و تنها چیزی که میتواند از آن عبور کند آب است. روشی که به آن غلظت سنجی میگویند. غلظت آب آشامیدنی به همراه املاح معدنی و نمکهای لازم باید در حد استانداردی باشد. این استاندارد روی غشای ممبران اعمال میشود. ممبران تصفیه آب تنها غلظتهای خاصی را از خود عبور میدهد. در نتیجه نمکهای محلول و غیرمحلول، فلزات سنگین و بسیاری از آلایندگیهای دیگر که روی غلظت آب تاثیر دارند عبور داده نمیشوند و میتوان گفت آبی تمیز و سالم و بدون آلایندگیهای مضر از آن خارج میشود که این روش اسمز معکوس نام دارد.
روش اسمز معکوس در حال حاضر در تصفیه خانههای صنعتی هم به کار برده میشود اما چون ابعاد صنعتی و بزرگ آن بسیار گرانقیمت هستند عمدتا از مدلهای کوچک آن به کار برده میشود که کارایی زیادی ندارند. در نتیجه وجود ممبران اسمز معکوس در دستگاه تصفیه آب خانگی واجب است.